No items found.
14
.
12
.
2020

Soukromá klinika se úspěšně brání nákaze

Rozhovor Mudr. Šubrta pro Seznam.cz

No items found.

„Pandemie nás stojí 8 procent obratu,” říká majitel soukromé kliniky Health+ Oldřich Šubrt. Zaměstnancům za den v práci dává 150 procent platu. Pracovníci jsou podle něj díky tomu opatrnější a hlídají, aby se nenakazili.

Peníze utrácí nejen za ochranné pomůcky pro zdravotníky, ale jdou také na jejich vyšší platy. Každý den v práci v kontaktu s pacienty znamená o polovinu vyšší plat.

„Ve chvíli, kdy jsem teď v polovině září zavedl 150 procent platu za den v práci, tak nám nepřibyl žádný nemocný v řadách personálu. A není to kvůli tomu, že by to tajili, protože se pravidelně testujeme. Je to proto, že si lidé hlídají své kontakty. Protože když potkám víc než sedm lidí denně, tak možná onemocním a budu brát 70 procent platu, a ne 150,“ vysvětluje Oldřich Šubrt, původní profesí neurochirurg a později ředitel Nemocnice Na Homolce nebo šéf nemocnic sítě Agel miliardáře Tomáše Chrenka.

Proč se domnívá, že jen díky schopnostem tuzemských zdravotníků nezemřelo v říjnu a listopadu více lidí? A proč pandemie dopadá nejškodlivěji na teenagery a úředníky? Celý rozhovor najdete ve videu na Seznam.cz

Galerie

Máte zájem o naše služby?

Kontaktujte nás.